top of page

PRASHANT & LIEVEN

GORA BOSSAERT

Bedankt om er samen met ons zo'n ongelooflijke dag van te maken. We zijn zo dankbaar voor jullie aanwezigheid en enthousiasme. Deze dag zullen we nooit vergeten. Now, are you ready to Spice Up Your Life? Maak dan het onderstaande recept en zend ons zeker een fotootje als je er van smult.
Graag tot binnenkort. Veel liefs van ons!

Untitled design (27).png

VIS TANDOORI MET BLOEMKOOL 


INGREDIENTEN
Voor de vis:

300 g witte vis naar keuze (zie tip)
400 g bloemkool (zie tip)
2 lente-uitjes
1 knoflookteentje
1 eetlepel fijngehakte peterselie
5 eetlepels gesmolten boter

Voor de tandoorimarinade:

150 g volle yoghurt
1 knoflookteentje, geperst
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel kaneelpoeder
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel currypoeder
1 eetlepel fijngehakte munt


BEREIDINGSWIJZE
Tandoorimarinade maken:
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en kruid met peper en zout.

Vis marineren:
Leg de stukken vis in de helft van de marinade en zet de andere helft koel. Dek de vis af met plasticfolie en laat minstens 15 minuten in de koelkast marineren.
Oven voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bloemkool voorbereiden:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bewaar de fijne blaadjes. Hussel de roosjes en de blaadjes met de geperste knoflook en 3 eetlepels gesmolten boter door elkaar. Kruid met peper en zout en schep alles in een ovenschaal. Zet 20 minuten in de oven.
Vis bakken:
Haal de vis uit de marinade en leg in een ovenschaal tussen de bloemkoolroosjes. Bedruppel met de rest van de boter en zet de schaal opnieuw 10-12 minuten in de oven.
Lente-uitjes voorbereiden:
Snijd de lente-uitjes in ringen. Verdeel de bloemkool en de vis over de borden. Werk de borden af met de lente-uitjes en de gehakte peterselie. Serveer met de rest van de marinade.


TIPS

Welke vis?
Zelf hebben wij kabeljauwfilet gebruikt, maar je kunt hier elke stevige vis die je graag eet voor gebruiken, met of zonder vel.
Bloemkool wordt niet zacht
Bloemkool in de oven wordt nooit helemaal zacht, maar dat is ook niet de bedoeling. Kies je roosjes klein genoeg voor knapperigheid.
Tandoorimarinade:
In plaats van al die droge kruiden, kun je ook een lepel currypasta door de yoghurt mengen.


Veel kookplezier!

11.00 WETTELIJKE TROUW IN HET STADHUIS VAN OOSTENDE
12.00 SAMEN KLINKEN IN LE BAR DU BASSIN TE OOSTENDE

17.00 AVONDFEEST IN HOEVE AMORY TE LAPSCHEURE, DAMME

RSVP
UW REACTIE UITERLIJK OP 19 SEPTEMBER VIA DEZE LINK OF TEL 0499/13.33.39

DRESSCODE

DRESS TO IMPRESS WITH A POP OF COLOUR

VRIJBLIJVENDE CADEAUTIP

ENVELOPJE OF BE22 4736 2861 7147

bottom of page